Schuilkerk

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 09:08

Stel je voor…

 
Een donkere regenachtige avond in Leiden. Er lopen een paar mensen zoekend rond, je kan hun mobieltjes met navigatie zien oplichten. Ze zoeken een kerk. Die blijkt verstopt achter een gevel die eruit ziet als een normaal woonhuis. Het blijkt een voormalige schuilkerk, overblijfsel van een tijd dat mensen met een andere mening dan die van de dominerende calvinistische Gereformeerde kerk hun heil zochten in clandestiene verborgen kerkjes.
 
De mensen druppelen binnen en nemen plaats in het achterhuis wat een heuse kerkruimte blijkt te herbergen. Zij hebben vanavond deze plek gekozen omdat zij hier nog wel allemaal welkom zijn.
 
Het gezelschap bestaat voor een groot gedeelte uit academici. Zij zijn bij elkaar gekomen omdat zij zorgen hebben om de samenleving. Zorgen die zij graag, ieder vanuit hun specifieke specialisme, willen delen.
 
Graag zouden ze hun expertise hebben ingebracht in een brede maatschappelijke discussie. Maar de politiek wil niet luisteren en de media biedt ook geen podium. Het geluid is te afwijkend van het dominante verhaal.
 
Toch brengen ze hun verhaal naar buiten. Academici niet welkom op het grote mediatoneel delen hun mening, hier in deze schuilkerk. Er is een sfeer van lichte onmacht voelbaar.
 
Tot een aanwezige journalist de censuur in de media probeert te bagatelliseren. Boosheid laait op en lijkt de passie in de mensen weer boven te brengen. Zij laten zich de mond niet snoeren!
 
 
Benieuwd wat deze mensen te zeggen hebben?
Ze schreven er een boek over. En dat is gelukkig niet verboden en gewoon te koop.
 
Pandemische Chaos
Dick Bijl en vele anderen...
 
 
 
 
 

 

 

 
Leuk
 
 
 
Opmerking plaatsen
 
 
Delen
 
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.