Manifesteren kun je Leren

Gepubliceerd op 11 april 2022 om 15:08

Ik liep gister door een zonovergoten Den Haag speurend naar mini-bibliotheken. Samen met een lieve lezer die 50 van mijn boekjes heeft gekocht om weg te geven.

50 boekjes! Om weg te geven!

Flashback naar mijn eerste gesprek met Bart van Tongerlo van Elk Books, helemaal aan het begin van het proces wat mijn tekst een boekje zou maken. Bart vroeg mij: “Als je boekje er is, hoe zie je dat dan voor je?”

“Nou als ik even dromen mag… Dan zie ik voor me dat mensen mijn boekje weggeven, omdat ze denken dat iemand anders er wat aan heeft.”

De weken die volgden bleef dat idee door mijn hoofd spelen. Hoe kon ik zorgen dat anderen mijn boekje niet alleen voor zichzelf kochten, maar het ook aan anderen zouden geven?

Uiteindelijk vond ik de oplossing in de prijsstelling. Een tweede boekje zou mijn kopers maar 2,5 euro extra kosten. Een prima motivatie er eentje extra af te nemen en aangezien je geen twee identieke boeken gaat lezen, de tweede weg te geven.

Als verdienmodel geen geweldig idee. Dat was echter nooit de motivatie van dit project geweest. Mijn drijfveer was mensen te helpen door wat inzicht en steun te kunnen geven in deze tijd.

De prijsstelling was mijn manier een stap te zetten richting het manifesteren van mijn droom. En het werkte! Het idee sloeg aan en er kwamen zelfs mensen later terug om nog meer boekjes te kopen om weg te geven.

Dat iemand 50 boekjes tegelijk zou kopen om weg te geven, daar heb ik alleen maar van kunnen dromen en ben ik heel dankbaar voor.

Je kan mijn boekjes terugvinden in de mini-biebs in Den Haag.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.